Grakom
ClimateCalc webløsningen kan beregne alt i de enkelte virksomheder
fra spild, CO2 udledning og energiforbrug
Grakom
ClimateCalc webløsningen kan beregne alt i de enkelte virksomheder
fra spild, CO2 udledning og energiforbrug

Udfordring:

Grakom ønskede at få udviklet en webløsning til deres klimaberegningsværktøj, som skulle gøre det nemmere for deres kunder både nationalt og internationalt, at opnå deres unikke klimacertificering.

ClimateCalc webløsningen skulle kunne beregne alt i de enkelte virksomheder fra spild, CO2 udledning og energiforbrug, hvilket inden inCaptiva’s løsning blev håndteret i et excel regneark, som tilbage i 2007 blev udarbejdet af Grakom.

Løsning:

inCaptiva har udviklet en skræddersyet webløsning udfra Grakoms eksisterende system, der var udviklet i  regneark. Dette system var omfattende og detaljeret og kunne ikke  passe ind i nogen eksisterende  standardsystemer.
Det betyder, at den enkelte grafiske virksomhed, nu selv kan udarbejde et klimaregnskab for hele virksomheden med udgangspunkt i de konkrete aktiviteter og de tryksager, som virksomheden producerer.

ClimateCalc kan anvendes som virksomhedens centrale klimaledelsesredskab. Virksomhedens klimaregnskab viser nemlig både de væsentlige indsatsområder og virksomhedens klimadata for de foregående år. Virksomheden kan dermed på en nem og overskuelig måde se og samtidig dokumentere, om de enkelte mål bliver opnået. Samtidig kan ClimateCalc udregne den enkelte tryksags klimabelastning, hvorved den grafiske virksomhed kan rådgive kunden om valg af f.eks. papir, der kan reducere tryksagens CO2-udledning.

En del af webløsningen er også muligheden for, at den enkelte virksomhed kan benchmarke sit regnskab mod tilsvarende andre virksomheder. Dette selvfølgeligt anonymt.

Webløsningen har gjort administreringen af certificerede grafiske virksomheder lettere at håndtere for Grakom, som tidligere håndterede forskellige regneark for hver enkelt virksomhed. Det har givet Grakom en markant optimering ved håndtering af certificeringerne på tværs af landegrænser.

Udbytte:

For at klimabelastningen af et specifikt grafisk produkt kan beregnes kræves det, at der anvendes data, der er repræsentative for de specifikke råvarer, der indgår i fremstillingen af tryksagen. Samt data der er repræsentative for den grafiske virksomhed, der fremstiller tryksagen. Dette beregningsgrundlag stiller ClimateCalc til rådighed. Det har været en spændende opgave at udvikle og sætte i verden.

Vi er stolte af at have udviklet webløsningen, som ikke kun er gældende I Danmark, men som også bruges internationalt.

Per Kaae HansenChefkonsulent, Grakom
Grakom er godt tilfreds med samarbejdet med inCaptiva. inCaptiva har været fleksibel og konstruktiv i deres løsning af opgaven, hvilket har medført et positivt projektforløb og en brugervenlig løsning.
Vil du gerne høre mere om
dette projekt?
Kontakt Morten Clausen
Sund-job app
FOTO APP